lørdag den 2. maj 2015

Og vupti så gik den tid da lige....

Det er bestemt ikke fordi jeg har kedet mig siden sidste blog indlæg, tværtimod.
Jeg var i marts til årsmøde i Gavstrik for første gang. Jeg deltog sammen med Birte og det nød jeg. Vi fik ihvertfald vendt weekendens indhold mange gange, det kaldes vist en god evaluering. Jeg var på to workshops med Kirsten Nyboe. En utrolig sød underviser og dygtig. At vi over middag, hvor vi havde spist godt og havde fået masser af anden teori i hovedet, måtte ha kaffe at styrke os på, var bestemt ikke hendes skyld. Vi skulle lære at strikke efter eget mønster og der skulle regnes og tælles og justeres. Men jeg fangede princippet i det og det var fedt:-)
Søndag kom to søde spindevenner og skulle undervise/fortælle om uldtyper og spindehistorie. Det blev et fantastisk godt foredrag, som formåede at fange selv de der ikke er spinde"gale" 
Efterfølgende kunne man så prøve at spinde på håndten, hvilket en del prøvede. 
Manden og jeg tog også på en lille miniferie til Nordjylland. Her indgik vi et rigtig godt kompromis;-) Han måtte kigge på jagtudstyr og jeg måtte komme i garnudsalg i Gug, sådan! Inden Liselotte kom til at fortælle ham at der lå en stor jagtforretning, lige om hjørnet, fik han sig en snak med Rita. Hun stod jo for teknikken altså garnvinderne;-) 
Når vi er nordpå går turen altid op til min mormor. Hun er 95 men stadig god for en snak. Det var et pragtfuldt vejr, så vi måtte bare en tur på Grenen. Lønstrup, Rugbjerg knude og Mårup kirke nåede vi også omkring. Det giver så meget energi at komme en tur derop og blive godt blæst igennem. 
Strikkemæssigt har jeg da også lidt i gang. Liselotte ( garnudsalg.dk) hjalp med at finde farver til min nye jakke. Og hvis jeg selv skal sige det, så blev det bare perfekt. Der er også gang i en høstjakke version 2. Blå og lilla farver er valgt denne gang. Kroppen er færdig lige om lidt, så er der kun ærmer og kant tilbage;-)  
Som man nok kan se er dette billede ikke fra Skagen, men fra Bornholm hvor vi lige har været på en kort ferie i 5 dage. Det er et af Danmarks smukkeste steder, men desværre et dyrt sted at rejse til når der skal betales 2x2x broafgift og færge t/r til 1200-1800kr alt efter hvornår på dagen man rejser.  Men det er hele turen værd, for os. Denne gang gik vi mange lange ture. Hammerknuden rundt, Døndalen rundt, Jons kapel/Blåskinsdalen og Opalsøen/Hammerknude fyret og flere småture. Jeg betages hver gang af den storslåede natur på øen, så vi vender helt klart tilbage. Strikketøjet var med, men det var godt nok ikke mange pinde der blev strikket, for vi var stort set ude at opleve øen fra morgen til aften. 
Døndalen stod ramsløgene parate til at springe ud. Det må være en kæmpe sanseoplevelse når de står i fuldt flor. 
Nu venter hverdagen så igen, på mandag. Men det er jeg også klar til efter en fantastisk tur til Bornholm. 

5 kommentarer:

 1. Du/I har da godt nok fået udnyttet tiden, turene og tilbudene om gode oplevelser. Det nordjyske hjørne af Danmark har jo min store kærlighed...
  Besøgte Bornholm med skolen i 1967.... Og det har bare ikke passet med planerne at komme retur... Næste ø-hop er Læsø...
  Høstjakken kender jeg... hvad er den anden jakke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, farverne skulle passe til min sorte jakke med kulørt pynteri på:-)(="den anden jakke") så jeg har strikket et Hotte Hit tørklæde der matcher til jakken efter farvesnak med Liselotte.

   Slet
 2. Jeg kan kun give dig ret i at Bornholm er et af de smukkeste steder i Danmark 😊

  SvarSlet
 3. Tænk, at du stadig har din mormor, det er da fantastisk :-) Og så lyder det som en perfekt kombination - Garnudsalg og jagtbutikken "lidt længere henne af gaden" - så fik du vel lidt fred til at se dig lidt omkring? ;-) Hvad jeg ikke forstår - hvor er dit garn? Du må jo da have købt noget? Men så må vi vel vente til du har en jakke færdig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, ja det er fantastisk stadig at have hende. Hun er også blevet tipoldemor, hvilket hun er meget stolt af. Uha ja....jeg glemte helt at fremvise mit "beskedne" indkøb. Det må jeg vist lige ha lavet et indlæg om;-) Og jo, det gav helt bestemt fred til at handle fornuftigt ind. Det var en fin taktik Liselotte lige kom med;-)

   Slet