søndag den 1. maj 2011

Ribe blev lige tjekket lidt ud

For at hele min ferie ikke skulle gå op i forefaldende arbejde (det er der ALTID en masse af) så fandt vi på at vi ville en tur til Ribe og hygge os, se på Vadehavet ved Kammerslusen, I Domkirken en tur, se de spændende udgravninger ved kirken og spise dejlig mad.
Jeg havde bokket et værelse med morgenmad i Klostergade hos familien Sperber. Der var bare rigtig hyggeligt, gode senge at sove i og morgenmaden var fortræffelig, skal jeg hilse og sige.
Vi fik set alt hvad vi havde tænkt os og besøgte også kirken vi boede næsten klods op af, Sct. Catarinæ kirke og klosteret ved kirken.
Vi fandt faktisk, efter anbefaling af Ulla, vores husværtinde :-) nogle gode steder at spise. Quedens gård kan varmt anbefales. Meget hyggeligt gårdmiljø, hvor man kan sidde og nyde den veltilberedte og bestemt ikke dyre mad. Da vi blev kaffe latte tørstige fandt vi en plads i solen, lige ved åen, hos Kolvig. Og sikke en lækker kage der blev serveret til kaffen.
Strikketøjet blev også liiige luftet lidt. Nessie skulle da ikke ligge der og blive glemt i tasken....
Senere kørte vi ud til Kammerslusen og sad i solen i langt over en time. Hørte på vandet på vej ud og så og hørte fuglene der havde vældig travlt med at opføre parringsdans for hinanden. Kikkerten blev hentet så vi bedre kunne se fuglene og vi så skam også sort sol ovre mod Esbjerg. Det er ren lise for sjælen bare at sidde der og kigge og lytte..... og ellers ikke andet.
Restaurant Kammerslusen stod for da vi igen (vi synes næsten ikke vi gjorde andet:-)) ville spise. De serverer lækker mad til overkommelig pris. Og mæt bliver man også.

 Spændende var det at se hvor de var ved at grave ud, lige ved siden af  Domkirken. Her er man ved at blotlægge en grav, muligvis fra middelalderen, sagde de 2 søde piger. 
Vi gik en masse rundt i byen, blot for at nyde det smukke gamle miljø der er i Ribe. Ude på Dronning Dorotheas vold fik vi blæst i håret og et smukt udsyn til Ribe og Marsken.
Da vi vendte snuden hjemad igen, dagen efter syntes vi faktisk begge to, at det føltes som flere dage vi havde været væk. Det er vist tegn på at vi trak stikket ud for en stund.
Skøn tur.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar